Interieur, ideeën, inrichting: woonkamer, badkamer, keuken... - Liever Interieur

Liever in
blog

De Liever Koffietafelblog

Iedere maandag, woensdag & vrijdag: een prikkelende interieurblog van het team achter Liever.
Met mooie meubels, groot beeld, vernieuwende visies & ideeën voor je interieur.

Buitenzonwering van Velux

Een goede buitenzonwering moet voldoen aan een aantal eisen. Zo moet het in hoofdzaak de zon en daarmee ook de warmte buiten houden, verder moet het makkelijk in gebruik zijn en het liefst niet te opvallend afwijken van de rest van het interieur.

Bij de buitenzonweringen van VELUX® wordt de zon al geweerd voordat deze het dakraam zelf bereikt. Het stopt hiermee op het juiste punt de warmte en houdt de kamer hiermee koel. Daarnaast blijft het uitzicht naar buiten behouden. Om het daglicht verder te reguleren of te verduisteren kan er aan de binnenkant van het raam (interieurzijde) uiteraard nog raamdecoratie worden geplaatst.

In de zomer worden rolluiken, buitenzonweringen en raamdecoratie gebruikt om de hitte buiten te houden en om het interieur te beschermen tegen het felle zonlicht. In de nacht en en in de winter kan warmteverlies door dakramen beperkt worden door de buitenzonweringen in combinatie met rolluiken en raamdecoratie dicht te laten. Zo ontstaat er een verbeterde isolatie en bespaart men energie. In de zomer wordt er namelijk door de isolatie minder gebruik gemaakt van eventuele airco’s of ventilatoren en in de winter wordt minder gebruik gemaakt van de verwarming.

Velux heeft drie vormen van het bedienen van buitenzonweringen: met de hand, elektrisch bediend op netstroom en elektrisch bediend op zonne-energie.

Handbediende buitenzonwering
De VELUX Buitenzonwering die met de hand bediend wordt is aan de onderkant van het dakraam vastgezet aan twee haakjes, zodat de zonwering volledig naar boven of volledig naar beneden kan worden vastgezet. Om de buitenzonwering te bedienen moet het dakraam open worden getuimeld. Wanneer de zonwering niet gebruikt wordt dan zit deze verborgen achter de bovenkap van het dakraam.

Elektrisch bediende buitenzonweringen
De elektrisch bediende buitenzonwering van VELUX kan door de speciale bediening op elke positie in het dakraam worden vastgezet. Deze vorm van bediening wordt aanbevolen voor elektrisch bediende dakramen.

Buitenzonwering op zonne energie
Voor deze vorm van bediening is geen bedrading nodig. De bediening wordt gevoed door zonne energie. Hier hoeft de zon niet perse voor te schijnen, daglicht is voldoende. Is de accu volgeladen dan kunnen er 100 opdrachten mee worden uitgevoerd. Ook bij deze vorm van bediening wordt gebruik gemaakt van het io-homecontrol systeem.

Io-Homecontrol systeem
Velux maakt voor het bedienen van de elektrisch bedienbare buitenzonwering gebruik van het io-homecontrol systeem. Dit is een multifunctionele afstandsbediening die naast Velux ook door andere grote merken in deuren, ramen, licht en verwarming gebruikt wordt. Zo kan heel eenvoudig onder andere het binnenklimaat en beveiliging van de woning geregeld worden en heb je alle bediening in handbereik

De webshop van VELUX
De mogelijkheid om alle producten nog eens te bekijken krijg je in de Itzala webshop. De site geeft uitleg over de producten en alles is beschikbaar in vele kleuren en formaten. Bij sommige producten kan men ook voor Itzala kiezen. Dit is een productlijn waarbij dezelfde kwaliteit gegarandeerd wordt tegen een lagere prijs. Deze prijs is mogelijk doordat de meest populaire producten in grote getalen geproduceerd worden.

Neem eens een kijkje in de webshop of verdiep je in de mogelijkheden om geld te besparen op energie.

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.


blog rss feed