Interieur, ideeën, inrichting: woonkamer, badkamer, keuken... - Liever Interieur

Liever in
blog

De Liever Koffietafelblog

Iedere maandag, woensdag & vrijdag: een prikkelende interieurblog van het team achter Liever.
Met mooie meubels, groot beeld, vernieuwende visies & ideeën voor je interieur.

Jaloezieën: houd het betaalbaar

Wij zijn onlangs met ons gezin verhuisd van een huurhuis naar een koophuis. Een slimme zet: we gooien nu maandelijks geen geld meer weg, maar lossen af en hebben echt een pand in eigendom. We hadden alleen onderschat dat we nu zelf onze eigen raambekleding moeten verzorgen!

Onze oude huisbaas was een hele fijne man. Hij had een pand geërfd en prachtig laten opknappen, en bij hem huren was dan ook een pretje. Toen we het huis betrokken, stond alles er al: een goede keuken, badkamer, wasmachine en droger. In elke ruimte hingen spotjes, en voor alle ramen hingen maatgemaakte jaloezieën. Lekker slapen dus!

Laat dat laatste nu precies zijn wat we het meest missen in ons nieuwe koophuis. Want we hadden in onze verwendheid niet zien aankomen dat we ook geld moesten reserveren aan raambekleding, en nu zitten we dus opgescheept met lakens en handdoeken voor de ramen! Lekker handig. En niet zo goed voor de nachtrust, zeker niet voor de kinderen nu de zomertijd is ingegaan.

De essentie van goede raamdecoratie is dat deze op maat is. En dat is niet altijd even makkelijk, zeker als je in een oud huis woont, of met een beperkt budget moet werken. Maar er is simpelweg geen alternatief, want zowel te grote als te kleine raambekleding staat slordig en laat in het ergste geval ook nog eens licht door, waardoor je alsnog niet aan je nachtrust toekomt!

De verschillende types raambekleding – (rol)gordijnen, jaloezieën en lamellen – hebben alleaal hun voor- en nadelen, maar de meeste mensen zijn het erover eens dat jaloezieën de beste combinatie van stijl, efficiency en verduistering bieden. Ben je nog voor de lichte zomermaanden op zoek naar een goede oplossing voor je ramen, en heb je net als wij een beperkt budget? Kijk dan eens bij Doehetbudget.nl.

Tags: ,

Comments are closed.


blog rss feed