Interieur, ideeën, inrichting: woonkamer, badkamer, keuken... - Liever Interieur

Liever in
blog

De Liever Koffietafelblog

Iedere maandag, woensdag & vrijdag: een prikkelende interieurblog van het team achter Liever.
Met mooie meubels, groot beeld, vernieuwende visies & ideeën voor je interieur.

Eetkamer inspiratie!

Nu Nederlanders eindelijk hebben leren genieten van eten, groeit de waardering voor een goede eetkamer ook. Hoe ziet de ideale eetkamer eruit, en waar moet je op letten?

De tafel
Wij zijn dol op robuuste tafels van natuurlijke materialen zoals eikenhout, en met een onderstel van industrieel metaal of RVS. Een mooie keuze is een grote robuuste tafel waaraan je tegelijk kunt koken en borrelen. Vergeet nooit: Een tafel is een gebruiksartikel! Je moet de schalen met brood of de weelderige salades er als het ware bij kunnen denken.

Het geeft ons een gevoel van luxe om ruim om een tafel te zitten. In de ideale opzet kan je om een volle tafel heen lopen – dit hangt natuurlijk wel van de grootte van je ruimte af. Als je een kleine eetkamer hebt, kies dan een eettafel waar zoveel mensen comfortabel kunnen eten als je meestal te eten hebt (4 of 6). Die enkele keer dat je 10 of twaalf gasten hebt kun je er een tafeltje bij zetten. En ja, dan zit je krap… Maar daar zal iedereen begrip voor hebben.

De stoelen
Als je een tafel hebt gekozen, kan je de stoelen erbij zoeken. Een goede eetkamerstoel hoeft geen bureaustoel met armleuningen te zijn, maar moet wel lekker genoeg zitten om het er 3,5 uur vol te houden – tenzij je vaak je schoonfamilie op bezoek krijgt, en dit het liefst zo kort mogelijk houdt. 🙂

Met stoelen is het een kwestie van uitproberen, zeker als je zelf langer of korter dan gemiddeld bent. Bij een robuuste tafel passen zowel designstoelen als meer klassieke of landelijke vormen, maar het mooiste zijn wat ons betreft cognackleurige leren stoelen, die je eetkamer helemaal afmaken!

Noot van de redactie: De foto hierboven komt van Table Du Sud: bekijk hun website voor meer!

Comments are closed.


blog rss feed