Interieur, ideeën, inrichting: woonkamer, badkamer, keuken... - Liever Interieur

Liever in
blog

De Liever Koffietafelblog

Iedere maandag, woensdag & vrijdag: een prikkelende interieurblog van het team achter Liever.
Met mooie meubels, groot beeld, vernieuwende visies & ideeën voor je interieur.

Eerste hulp bij moeilijke keuzes: tuinstoelen!

Afgelopen zondag konden de Nederlandse tuinen en terrassen eindelijk weer eens benut worden: het was zowaar mooi weer! En het wordt alleen maar beter vanaf nu – hopen we. Tijd om naar tuinstoelen te kijken!

Tuinstoelen hebben een geweldige ontwikkeling doorgemaakt in de laatste decennia. Waar je je vroeger moest behelpen met breekbaar plastic of snel verouderend hout, kan je nu kiezen uit een hele serie materialen, vormen, stijlen en kleuren, die allemaal hun voor- en nadelen hebben. Je zou het een luxeprobleem kunnen noemen!

De voornaamste keuze bij tuinstoelen is die van het materiaal, omdat dit de meeste consequenties voor prijs en stijl heeft. Een kort overzicht:

 • Aluminium: geeft een uitgesproken moderne, strakke uitstraling. Lichtgewicht, roestvrij en gaat zeer lang mee, zonder noemenswaardig onderhoud.
 • Hardhout: maakt je tuin rustieker, en voelt natuurlijk en “warm” aan. Heeft wel onderhoud nodig om de houtkleur te behouden, en levensduur te garanderen.
 • Kunststof: perfect als je een specifieke kleur in je hoofd hebt, zoals azuurblauw of geel. Kunststof stoelen kunnen heel lekker zitten en mooi ontworpen zijn, maar hebben uiteindelijk een goedkopere uitstraling dan de andere materialen – gelukkig zijn ze meestal ook goedkoper, tenzij je voor design gaat.
 • Wicker: ook bekend als “vlechtwerk”. Duurzaam en natuurlijk, en geeft ook een landelijke uitstraling aan je terras of tuin. Wicker wordt doorgaans gesteld op een aluminium frame.

  Heb je een materiaal voor je set in je hoofd zitten? Dan kan je nog kijken naar andere wensen die je mogelijk hebt: stapelbaarheid, bijvoorbeeld, en natuurlijk zitcomfort, al dan niet ondersteund door verstelbaarheid. Moet er aan de tuinstoel ook gedineerd kunnen worden, of is hij er alleen om van de zon te genieten? In het laatste geval kan je voor een lagere stoel gaan, in het eerste geval zal het toch een stoel met een normale hoogte moeten worden.

  Twijfel je? Probeer de stoel dan gewoon uit!

  Tags: , , ,

 • Comments are closed.


  blog rss feed