Interieur, ideeën, inrichting: woonkamer, badkamer, keuken... - Liever Interieur

Liever in
blog

De Liever Koffietafelblog

Iedere maandag, woensdag & vrijdag: een prikkelende interieurblog van het team achter Liever.
Met mooie meubels, groot beeld, vernieuwende visies & ideeën voor je interieur.

Tips: de mooiste wastafels

Denk na over je badkamer. Misschien heb je het meeste tijd gespendeerd aan het kiezen van een goed bad en een mooie douche. Maar wat springt het meest in het oog bij binnenkomst, en waar maak je uiteindelijk het meest gebruik van? Juist, de wastafel!

Wastafels heb je tegenwoordig in alle maten en stijlen. Een wastafel is vrijwel altijd uitgerust met een opening voor de afvoer en een opening waarin je een kraan kan plaatsen. Dat betekent dat je je geen zorgen hoeft te maken over het technische aspect; je kan echt gaan voor de stijl en afmetingen die bij je wensen passen.

Als je je zoektocht begint, zal je algauw merken dat materiaal en vorm zeer bepalend zijn voor de uitstraling van een wastafel. Wat vind jij mooi? Vierkante wastafels komen zeer strak, luxe en geordend over, maar bieden doorgaans niet de ruimte om een echtpaar tegelijkertijd de tanden te laten poetsen. Rechthoeken geven die gelegenheid wel, maar je moet er wel de ruimte voor hebben. Ronde en ovale wastafels ogen “gezelliger” en eleganter – ze gaan wel minder efficiënt met ruimte om. En als je een wastafel in een hoek wil plaatsen, kom je al snel uit bij de kwartronde variant.

De materialen dan. Meest voorkomend zijn keramiek, messing en natuursteen. Messing geeft een onmiskenbare “klassieke” uitstraling. Natuursteen is het meest luxe, en een echt natuurproduct. Het wordt gewonnen in groeves en van daaruit tot een wastafel “gezaagd”. Omdat natuursteen altijd origineel is, is dit de beste route naar een “eigen” wastafel. Maar je betaalt er wel meer voor. Keramiek is daarentegen betaalbaarder, en is in essentie gebakken klei, massageproduceerd in de fabriek. Minder uniek dus!

Goed om te weten: bij Tegeldepot kun je kiezen voor een wastafel met de opening voor de kraan aan de linkerzijde of aan de rechterzijde. Kijk op hun site voor meer inspiratie!

Tags: ,

Comments are closed.


blog rss feed