Interieur, ideeën, inrichting: woonkamer, badkamer, keuken... - Liever Interieur

Liever in
blog

De Liever Koffietafelblog

Iedere maandag, woensdag & vrijdag: een prikkelende interieurblog van het team achter Liever.
Met mooie meubels, groot beeld, vernieuwende visies & ideeën voor je interieur.

Verlichtingsideeën voor een landelijk interieur

De woonkamer in landelijke stijl heeft een knusse, rustige en warme uitstraling. Als je verlichting zoekt voor je woonkamer, wil je graag rekening houden met het interieur, zodat de lamp daar goed bij past. Bij een huiskamer in moderne of industriële stijl kun je veel kanten op. Maar om in de landelijke stijl te blijven zal je wel met enkele zaken rekening moeten houden!

In deze blog lichten we uit waar je op kunt letten, als je hang- of plafondlampen zoekt voor in je landelijke interieur.

Verlichting die past in je woonkamer

In een woonkamer in landelijke stijl vind je veel elementen uit de natuur terug: hout, stof, koper en steen worden hier veel gebruikt. Ook qua kleuren blijft het rustig. Aarde-, wit en crème tinten voeren de boventoon. Wil je een mooie hanglamp of plafondlamp voor in de huiskamer, dan is het belangrijk dat deze binnen de landelijke stijl past. Hanglampen zorgen voor veel sfeer in de huiskamer. Er in verschillende ontwerpen en afmetingen om uit te kiezen. Plafondlampen zijn eveneens veelzijdig. Je kunt ze gebruiken om bepaalde delen van de ruimte gericht te verlichten of om sfeerlicht te creëren. Beide soorten lampen zijn geschikt voor in de woonkamer in landelijke stijl.

Landelijke hanglamp

Met een hanglamp krijg je een echte blikvanger in de huiskamer. Ze passen boven de eettafel of in de zithoek. Om binnen de landelijke stijl te blijven, kun je kiezen voor verschillende materialen. Van hout en textiel tot koper en glas, er is veel mogelijk. Glad metaal en kunststof passen minder goed en het is ook goed om op de kleur te letten. Lampen in felle kleuren staan niet zo mooi in het landelijke interieur. Met de juiste hanglamp die past bij je inrichting krijg je de uitstraling die je op het oog had.

Plafondlampen in landelijke stijl

De plafondlamp is minstens zo veelzijdig als de hanglamp. Je kunt kiezen voor een lamp die dicht tegen het plafond zit of een spot. Bij deze lampen wordt vaak koper gebruikt, wat een mooie sfeervolle uitstraling geeft. Er zijn ook plafondlampen met glas en metaal, voorzien van elegante blaadjes en bloemen. Lampen met dit natuurmotief passen ook goed binnen de landelijke stijl. Met spotjes kun je zorgen voor gericht licht. Je kunt het licht laten reflecteren op het plafond of de muur. Dit indirecte licht is sfeervol, zeker als je zorgt voor een lamp die niet te fel is. Op deze manier dragen plafondlampen veel bij aan de uitstraling van een landelijke inrichting.

Tags: , ,

Comments are closed.


blog rss feed