Interieur, ideeën, inrichting: woonkamer, badkamer, keuken... - Liever Interieur

Liever in
blog

De Liever Koffietafelblog

Iedere maandag, woensdag & vrijdag: een prikkelende interieurblog van het team achter Liever.
Met mooie meubels, groot beeld, vernieuwende visies & ideeën voor je interieur.

Wat voor tuin past bij mij?

Je tuin inrichten kan soms net zo lastig zijn als het het inrichten van een huis. Want waar kies je voor? Wil je rustiek en landelijk, of strak en modern? Wil je zoveel mogelijk groen en natuur? Of kies je juist voor zo min mogelijk groen om zo het onderhoud te beperken? En wat zijn de huidige trends?

De combinatie van betegeling en gras, is er een die we nog steeds heel vaak terugzien. Je kan er namelijk nog steeds alle kanten mee op. Betegeling en een goed bijgehouden stuk gras ziet er op zichzelf al heel strak en netjes uit. Maar daarnaast kan je natuurlijk zelf bepalen in hoeverre je daar nog planten, bloemen en struiken aan wilt toevoegen. En ook tuinmeubels, lampen en andere decoraties zorgen voor een bepaalde sfeer.

Vaak zien we dat er een afweging gemaakt wordt tussen de hoeveelheid groen die men graag in de tuin zou zien, en de hoeveelheid tijd die men beschikbaar wilt stellen om een tuin te onderhouden. De keuze voor een volledig betegelde tuin komt vrijwel altijd voort uit het gemak dat het met zich meebrengt en het onderhoud dat daarmee wegvalt. Zelden is de reden dat dit als mooier wordt gezien, uitzonderingen daargelaten. Want zelfs een tuin met een klein stukje gras is lastig mooi te houden. Je moet denken aan onkruid en mos wat weggehaald moet worden, maar ook aan hobbels, gaten en gele plekken die kunnen ontstaan.

Kunstgras is een goede tussenweg, alhoewel het niet voor iedereen een voor de hand liggende keuze is. Maar wat zijn precies de voordelen? En voor wie zou dit een uitkomst zijn? In ieder geval voor mensen die niet teveel tijd kwijt willen zijn aan werken in de tuin. Enkele voordelen zijn:
– nooit meer maaien
– altijd een netjes groen stuk gras
– ideaal voor kinderen en huisdieren om op te spelen
– ongevoelig voor jaargetijden

Daarnaast is kunstgras leggen iets wat je zelf zou kunnen doen, mits je een beetje handig bent. Verder zal je af en toe het gras met een harde bezem een beetje moeten opborstelen om het er blijvend mooi uit te laten zien. Ook zal je af en toe blaadjes moeten opharken. Echter geldt dit voor je gehele tuin. We kunnen dus spreken van vrijwel onderhoudsvrij gras. En mede daardoor zien we dat kunstgras niet meer alleen terug te vinden is op sportvelden.

Tags: , , ,

Comments are closed.


blog rss feed