Interieur, ideeën, inrichting: woonkamer, badkamer, keuken... - Liever Interieur

Liever in
blog

De Liever Koffietafelblog

Iedere maandag, woensdag & vrijdag: een prikkelende interieurblog van het team achter Liever.
Met mooie meubels, groot beeld, vernieuwende visies & ideeën voor je interieur.

Een blokhut in je tuin? Waarom je het moet doen als je kunt

Je ziet het steeds vaker, met name in grote steden: een blokhut in de tuin. Extra vierkante meters met heel veel toepassingsmogelijkheden, en tegelijkertijd een slimme truc om de waarde van je huis te vergroten.

Veel mensen denken bij een “huisje in de tuin” algauw aan een extra berging waar je fietsen en tuinspullen kan stallen. Meer fantasierijke toepassingen: een tuinhuisje als hobby-annex-klushok, of zelfs als atelier. Maar er is zoveel meer mogelijk! Vrienden van ons hebben hun huisje ingericht als een logeerkamer, en weer andere kennissen hebben hun tienerdochter er geplaatst, die zo in privacy haar rebelse jaren kan doorkomen. En het is bekend van een aantal Nederlandse schrijvers dat ze hun romans schrijven in de blokhut in hun tuin, die als werkplaats zonder afleiding is ingericht, compleet met wifi.

Blokhutten hebben dus vele invulmogelijkheden, van praktisch tot romantisch. Is het moeilijk en/of duur er een te plaatsen? Om met het eerste te beginnen: als je bereid bent te betalen voor een montageservice, nee. Blokhutten kunnen als kant-en-klare bouwpakketten worden aangeleverd, en kunnen, mits de fundering geen complicaties oplevert, door experts zeer rap in elkaar worden gezet. Qua prijs begint een basis blokhut van 2,5 bij 4,5 meter bij een slordige 2500 euro, exclusief montage.

Natuurlijk vallen die kosten in het niet bij de meerwaarde die je met deze investering genereert, zeker in een stad met krappe vierkante meters en hoge prijzen. Heb je een tuin met een schaduwrijk stuk dat je eigenlijk niet gebruikt? Zoals iedere makelaar weet: de vierkante meters van een tuin tellen niet mee in het “officiële” vloeroppervlak, maar kunnen natuurlijk wel degelijk goed benut worden door de bewoner, en dragen zo een significant steentje bij aan het woonplezier!

Tags: , , ,

Comments are closed.


blog rss feed