Interieur, ideeën, inrichting: woonkamer, badkamer, keuken... - Liever Interieur

Liever in
blog

De Liever Koffietafelblog

Iedere maandag, woensdag & vrijdag: een prikkelende interieurblog van het team achter Liever.
Met mooie meubels, groot beeld, vernieuwende visies & ideeën voor je interieur.

Je eigen tuin… Met privacy!

Lekker in de tuin zitten: we hebben de beste dagen van het jaar achter ons, maar dit blijft toch een van de grootste geneugtes van het leven. Maar voor hoeveel mensen is het echte relaxen eigenlijk weggelegd?

Amsterdammers zullen het nauwelijks geloven, maar de meeste Nederlanders hebben een huis met een tuin. Maar liefst 95% van de eengezinswoningen heeft er een, en net iets meer dat 15 procent van alle appartementen. (Om het beeld compleet te maken: ongeveer 150.000 woningen in Nederland hebben helemaal geen buitenruimte. Deze woningen bevinden zich uiteraard voornamelijk in de oude binnensteden.)

Goed, de kans is dus aanzienlijk dat jij ook een tuin hebt. Maar hoevaak maak je er gebruik van? De meest voorkomende redenen om wél een tuin te hebben, maar hem niet te benutten, zijn:

  1. Tuin met gebrek aan privacy.
  2. Tuin waar de wind op staat.
  3. Tuin die volledig in de schaduw staat.
  4. Een tuin die niet onderhouden is.

Gebrek aan privacy is dus verreweg de grootste oorzaak van een onbenutte tuin. En dat is jammer, want dit is typisch een probleem wat je met een paar slimme ingrepen kan oplossen.

Een klassiek voorbeeld is om een heg te plaatsen, of een houten schutting. Beide oplossingen zien er goed uit, en leveren de broodnodige privacy… Maar ook een hoop onderhoud. Ben je niet het type dat zijn schutting elk jaar in de olie wil zetten, of de heg wil bijsnoeien? Dan kan je denken aan een composiet schutting, of in het uiterste geval aan een muurtje.

Welke richting je ook kiest, laat je mooie tuin niet onbenut door een gebrek aan privacy! Want dan hoor je effectief bij de 150.000 woningen die helemaal geen buiten hebben…

Tags: , , ,

Comments are closed.


blog rss feed