Interieur, ideeën, inrichting: woonkamer, badkamer, keuken... - Liever Interieur

Liever in
blog

De Liever Koffietafelblog

Iedere maandag, woensdag & vrijdag: een prikkelende interieurblog van het team achter Liever.
Met mooie meubels, groot beeld, vernieuwende visies & ideeën voor je interieur.

Exterieur en interieur: zo stem je het op elkaar af

In een ideale wereld is je tuin een logisch vervolg van je interieur. In de praktijk zien we helaas vaak dat de tuin (letterlijk of figuurlijk) een jungle lijkt, terwijl het huis piekfijn op orde is. Hoe breng je de twee in overeenstemming?

Het is logisch dat je in november niet aan je tuin denkt – het is nu een verdorrend, verregend, duister stukje van je huis, als je al niet de hele tijd bezig bent met bladeren harken. Toch is het goed om nu al de gedachten te laten gaan met het oog op volgend voorjaar. Plannen smeden kan nooit vroeg genoeg!

Een tuin is namelijk bij uitstek iets wat je slim moet plannen. Waar je in het interieur nog kan uitproberen en schuiven, zit je bij je tuin al snel met de gebakken peren als je planten, bomen, de grasmat of de tegels verkeerd neerlegt.

Het belangrijkste is om de stijl van je interieur door te trekken naar buiten. Heb je binnen veel landelijk Brits staan? Trek die stijl (rieten stoelen, pompoenen, een jachtgeweer) dan door naar je tuin. Is het binnen juist strak en design-y? Leg dan tegels buiten, en maak een selectie uit het immense aanbod prachtige Italiaanse en Duitse design tuinstoelen.

Met andere woorden: Je zou je tuin (het exterieur) moeten zien als een direct verlengstuk van je binnen (interieur). Als je huis een consistente uitstraling heeft, is dit bovendien goed voor de waarde van je huis. Het komt verzorgd over, en geeft mensen een “seamless experience”: moderne verkooptaal voor een prettige ervaring, oftewel: je wordt er blij van!

Tags: , , ,

Comments are closed.


blog rss feed