Interieur, ideeën, inrichting: woonkamer, badkamer, keuken... - Liever Interieur

Liever in
blog

De Liever Koffietafelblog

Iedere maandag, woensdag & vrijdag: een prikkelende interieurblog van het team achter Liever.
Met mooie meubels, groot beeld, vernieuwende visies & ideeën voor je interieur.

Je gereedschapskist: de essentiële vulling

Ook al zie je jezelf niet als een klusser: een beetje gereedschap in huis is toch handig, zeker voor de alledaagse karweitjes die je écht niet wilt uitbesteden. Maar wat is de minimale bezetting van een gereedschapskist?

Het lampje in de keuken vervangen. Het zadel van je fiets hoger zetten. Het lijstje alledaagse karweitjes is lang. Hier een kort booschappenlijstje voor het gereedschap dat je vroeg of laat nodig hebt voor kleine klusjes in huis:

1. Schroevendraaiers
Met stip op nummer 1: een goede set schroevendraiers. Je hebt in de praktijk 4 stuks of koppen nodig: een all-purpose medium voor bijvoorbeeld lampen en kroonsteentjes, maar ook om batterijdeksels uit apparaten te wrikken; een kleintje voor de kleine schroefjes; en een small en medium kruiskop voor de “+” schroeven. Natuurlijk kan je deze kopen als onderdeel van een handboorset (waarmee je gelijk ook punt 2 ondervangt), maar in de praktijk zijn er toch situaties waarin alleen een ouderwetse schroevendraaier voldoet.

2. Set inbussleutels
Niet alleen voor het in elkaar zetten van IKEA meubels heb je verschillende inbussleutels nodig; steeds meer andere meubelfabrikanten gebruiken het inbus principe ook.

3. Een hamer
Een grote klassieker, natuurlijk, maar ook in 2018 nog steeds onmisbaar als je spijkers in de muur wil slaan, bijvoorbeeld om foto’s of schiderijen op te hangen.

4. Secondenlijm
Er zijn verbazingwekkend veel situaties waarin je toch teruggrijpt op (goede) lijm. Als een deel van een stoelleuning een beetje loslaat, bijvoorbeeld.

5. Een Engelse sleutel
De zogenaamde “Engelse” sleutel is een slim ding waarmee je alle soorten moeren kan opendraaien. Onmisbaar bij het verstellen van alle soorten fietszadels, het vervangen van fietswielen, etcetera.

6. Duct tape
Soms moet je iets spreekwoordelijk aan elkaar plakken, al is het maar als tijdelijke oplossing. Duct tape is dan perfect. Het scheurt makkelijk en is oersterk.

Op nummer 7 t/m 10: een boormachine, pluggen, een zaag en muurvuller. Tip: je kan al deze zaken online kopen bij gereedschapcentrum.nl.

Tags: ,

Reageer


blog rss feed